maandag 23 maart 2009

Bush Telegraaf maandag 23 maart 2009


Bij deze weer wat nieuwtjes uit Afrika:

Bye bye love, bye bye happiness...
In het weekend van 14/15 maart bracht Geert, beter bekend als Bushranger Nick, zijn lieftallige vrouw naar Mozambique, waar zij zou verblijven tot halverwege april. Dit vanwege haar Zuid-Afrikaanse visum dat die week verliep en er geen zicht was op een tijdelijke verlenging. Een en ander werd uiteraard gecombineerd met een heerlijk weekendje zon-zee-strand met een lading vrijwilligers en wat vrienden van Geert en Freya. Temperatuur zo rond de 28 a 32 graden. Van tijdelijke bewolking geen sprake. Zeetemperatuur 24 graden. De vrijwilligers deden een dolphin swim tour, en kwamen twee walvishaaien tegen van 8 meter lengte, en kregen de mogelijkheid om met hen te snorkellen. Geert en Freya brachten veel tijd samen door en zijn heerlijk bijgebruind. Hierboven een foto van het gelukkige paar.

Exciting start of the TBRC...
Op dinsdag 17 maart ging de eerste Tropical Biological Research Course (TBRC) van start. Geert haalde twee studenten uit Zimbabwe op als eerste deelnemers van deze cursus. De volgende ochtend werd hij omgedoopt tot Lecturer Nick (zie foto hieronder) en geniet sindsdien van het lesgeven. De maandlange cursus bestaat uit een serie colleges met aansluitende excursies en veld oefeningen. De colleges worden gegeven in een auditorium bij het lokale krokodillen centrum, en zodoende worden de pauzes doorgebracht bij de vele krokodillen enclosures. Gedurende de 2e twee weken van de cursus moeten de studenten een eigen onderzoek opzetten en uitvoeren, waarna ze de resultaten daarvan dienen te presenteren in een onderzoeksartikel en een PowerPoint presentatie. Geert gaat in die twee weken op het strand liggen, een beetje bij bruinen na het vele kantoorwerk en daar af en toe wat vragen beantwoorden of het onderzoeksvoorstel van de studenten beoordelen. Zie voor meer informatie www.africanimpact.com/volunteers/tbrc en vergeet dan vooral niet de pdf brochure te downloaden.



Eindelijk walvis/dolfijnen onderzoek?
Vrijdag 20 maart had Freya veelbelovend nieuws voor haar lievegeertbeestje. Na zich de dagen ervoor kapot verveeld te hebben in een rieten hut zonder ramen, en alle tijd van de wereld om op het strand te liggen, wat te zwemmen, wandelen of surfen, kwam er ineens een voorstel uit de lucht vallen. Een van de locale dolphin tour operators in Mozambique welke Freya kende, vroeg haar of ze niet met hem een onderzoek wilde opzetten naar walvissen en dolfijnen! Hij had al een eigen boot, was van plan er nog 1 aan te schaffen, en zocht naar een enthusiaste onderzoeker met ervaring. Momenteel is Freya dus een en ander aan het uitwerken, en is overeengekomen dat ze de komende weken met hem wat plannen gaat maken en mee zal gaan op een aantal dolfijnen tochten. Dit om de man in kwestie beter te leren kennen, en een idee te krijgen hoe het is om met hem samen te werken. Meer nieuws volgt hopelijk spoedig. 

Free Crocy na 20 jaar gevangenschap...
Afgelopen week werd Geert met zijn studenten en een aantal vrijwilligers uitgenodigd door het lokale krokodillencentrum om een drietal volwassen krokodillen in vrijheid te stellen. Het centrum raakte een beetje overbevolkt, en had besloten 3 breeding males met pensioen te sturen. De 3 krokodillen zouden gemeten en ge-tagged worden, er zouden bloed- en huidmonsters genomen worden, waarna ze in een auto geladen zouden worden om in het wild vrijgelaten te worden. Zie hieronder voor een foto reportage.


Preparing to catch them


Carrying 400 kg to freedom...


Keeping him down while they remove the tape from around his mouth...


While we fear for our lives, the volunteers take photos...


Angry croc attacks the very people that set him free...


Discussing our survival...


A great moment: After 20 years in captivity, this crocodile walks away to explore his new home...

Einde
van deze editie van de Bush Telegraaf. Tot slot nog een foto die Geert twee weken terug maakte voor de liefhebbers.


Groetjes Geert

5 opmerkingen:

Anoniem zei

juihuij dat is goed nieuws!
En nog beter....nog een paar weekjes en dan kan ik jullie weer knuffelen!
x Vena

Anoniem zei

bestuiving is sexy!!

Anoniem zei

Karin, jij bent ook sexy!! ;-)

Sander zei

Typisch telegraaf bericht: sensatie ten top!

Mooie site/PDF van de course hebben jullie gemaakt, erg cool, programma ziet er super uit.
Echter, bij enig onderzoek over de betrouwbaarheid van de cursusleiders toont zich enige discrepantie. Is Geert-Nick werkelijk waar level 1 en level2 field guide, of doet hij zich slechts zo voor? Eens kijken op de site van FGASA(http://fgasa.org.za), en ziet: Nick blijkt 'slechts' een level 1 Fieldguide:

10642 Van de Wiel,Gerardus (Nick) LEVEL 1

Ja Geert, leg dat maar eens uit, haha!

Tot snel, veel zin jullie weer te zien.

P.s. die foto met die vrijwilligers - rechtse vrouw, is dat Carolien Vergouwe? ;-)

Geert - Nick zei

Haai kipmaster! Goed gezien van die Level 2, wellicht kun je ze mailen en vragen of ze hun site willen updaten, want dat lijkt dus al een tijdlang niet meer gedaan te zijn.

Groetjes en tot gauw, Geert